Топ вести
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
01.02.2023 - Държавен куклен театър – Видин с богата програма през февруари
01.02.2023 - Специализирана полицейска операция на 31 януари на път II 81 в района на Монтана
На старта на номинациите – Мая Манолова със сериозна подкрепа в БСП

На старта на номинациите – Мая Манолова със сериозна подкрепа в БСП

Започнаха общинските конференции на БСП за номинации на президентска кандидатура. Очаква се целият цикъл да приключи към 27 юли, когато ще се очертаят по-ясно настроенията сред партийния актив на столетницата.

Проверка на Хаштаг-BG в регионите установи, че на този етап сериозна подкрепа сред редовите социалисти намира „червената фурия“ – действащият омбудсман Мая Маналова.

От провелите се досега конференции тя е номиранана в почти всички, сред които и от столичните райони Студентски, Сердика, Люлин и Овча купел, в общините Криводол, врачанско, Сопот, пловдивско, Сухиндол, великотърновско, Две могили и Ценово, русенско.

Повечето общински форуми предстоят, но силният старт на Манолова прави впечатление, коментираха пред Хаштаг-BG източници от Изпълнителното бюро на БСП. Това било още по-впечатляващо предвид обстоятелството, че лично Корнелия Нинова спуснала като устно указание към местните организации няколко имена на одобрявани от нея кандидатури, сред които не било името на Мая Манолова.

Вотът на редовите социалисти обаче подсказвал, че партията едва ли този път ще приеме безкритично „шпаргалката“ на новото ръководство, както в партийния жаргон на БСП наричат диктуваните от „Позитано“ имена на кандидати, които да бъдат проформа издигани „отдолу“. Хаштаг-BG припомня, че една от критиките на Корнелия Нинова към предходното ръководство беше, че манипулирало общинските конференции на партията и не слушало гласа на партийния актив.

Някои от най-влиятелните фигури около новата председателка възприемат изключително сериозно опцията с Мая Манолова и смятат, че тя е избираема и може да победи, ако Бойко Борисов не е кандидат-президент на ГЕРБ, пише днес и „Епицентър“.

Преди дни граждански организации от видинско заедно с гражданското непартийно Движение „Модерна България“ обявиха, че призовават Мая Манолова да се кандидатира като граждански кандидат, който да обедени левите и прогресивни партии, граждански движения и обществени среди.

Автор: Хаштаг-BG

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder