Уикилийкс публикува 300 000 електронни писма на турското правителство

Уикилийкс публикува 300 000 електронни писма на турското правителство

Организацията Уикилийкс обяви, че е направила обществено достояние около 300 0000 електронни писма на членове на турското правителство.

Новината бе съобщена в социалната мрежа Туитър. В съобщението има линк към база данни с документите, в която има търсачка.

Публикувани са 294 548 електронни писма на турската управляваща партия на президента Ердоган, се казва в съобщението. Освен писмата са публикувани и хиляди прикачени документа от 762 адреса, свързани с домейна на Партията на справедливостта и развитието – akparti.org.tr.

Имейлите, асоциирани с този домейн, са използвани в повечето случаи за общуване със света, а не за поверителни вътрешни въпроси, поясняват от Уикилийкс.

Най-новото публикувано съобщение е от 6 юли, а най-старите от 2010 г. Материалите са получени седмица преди опита за преврат от 15 юли. Уикилийкс е проверил материалите и източника и е установил, че източникът няма връзка с опита за преврат, нито пък връзка с противникова политическа партия или държава, се казва в изявлението на Уикилийкс.

Уикилийкс се появи през 2006 г. и за няколко години на сайта си публикува хиляди секретни документи, като най-голямо внимание привлякоха поверителни американски дипломатически грами.

Организацията обяви публикуването на турските документи в понеделник сутринта, но после беше подложена на хакерска атака и каза, че има съмнения, че може турски държавни структури или техни съюзници да стоят зад нея.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder