В Турция е въведено тримесечно извънредно положение

В Турция е въведено тримесечно извънредно положение

Турският президент Реджеп Ердоган обяви тримесечно извънредно положение започващо от деня, в който беше извършен опит за преврат в страната – 14 юли.

Говорейки в президентския дворец в Анкара, Ердоган обеща „всички вируси във въоръжените сили да бъдат изчистени“.

Декларацията може да бъде използвана за нови арести. Вече близо 10 000 души са в ареста – военни, съдии, учители. Повече от 50 000 бяха уволнени от работа.

„Тази мярка в никакъв случай не е срещу демокрацията, закона и свободата“, заяви Ердоган след обявяването на извънредно положение. Той говори след заседание на Съвет по сигурността.

Междувременно, МВнР съобщи, че ще информира незабавно българските гражданите за мерките, които предстои да бъдат въведени.

Министерският съвет на Република Турция под ръководството на президента Ердоган взе решение за въвеждане на извънредно положение на територията на страната за срок от 3 месеца. Решението се основава на чл. 120 от конституцията на Турция, според който то трябва да бъде одобрено от турския парламент. Непосредствено след това правителството ще издаде декрети, имащи силата на закон, с които ще бъдат въведени конкретните мерки, включващи ограничения на правата на гражданите за посочения период.

След публикуването на декретите ще информираме незабавно българските граждани, за да се съобразяват с въведените мерки при престоя им в Република Турция.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder