Двама души са арестувани във връзка с разследването на атентата в Ница

Двама души са арестувани във връзка с разследването на атентата в Ница

Двама мъже са под стража във връзка с разследването на атентата в Ница на 14 юли, при който загинаха 84 души.

Мъжете са задържани, докато следователите се опитват да изяснят дали тунизиецът Мохамед Булел е получил логистична помощ за терористичната атака.

На четирима мъже и една жена в четвъртък бяха повдигнати обвинения за „съучастничество в убийства, извършени от организирана банда по терористични подбуди“.

Във Франция събират пари за нов мотопед на Франк – човека, опитал се да спре камиона, с който беше извършено нападението на крайбрежния булевард в Ница. Акцията „Скутер за героя“ била подета в интернет от двама жители на департамент Манш. На инициативата откликнали много хора и сумата вече е надхвърлила значително първоначално набелязаната цел, стигайки 21 000 евро. Набирането на средства продължава. Част от парите ще бъде предоставена на болниците в Ница, където все още се лекуват десетки от ранените при атентата.

Когато видял огромния хладилен камион да навлиза на крайбрежния булевард и разбрал, че в него има терорист, който ще помете хората, Франк бързо го настигнал, блъснал мотоциклета си под колелата на камиона в опит да го спре, а самият той скочил на стъпалото към вратата на шофьора. През отворения прозорец на кабината успял да удари няколко пъти терориста в лицето. Атентаторът презаредил пистолета си и се опитал да го застреля, но за щастие пистолетът засякъл.

Заместник-кметът на Ница Кристиан Естрози награди Франк с медал за проявен героизъм.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder