Протест в защита на 18-годишното момиче, убило насилника си

Протест в защита на 18-годишното момиче, убило насилника си

Десетки протестираха пред сградата на Районния съд в Стара Загора в подкрепа на Мария Гиздева – девойката, която преди дни извърши убийство с цел да защити живота си.

Там бяха и родителите на Мария. Те обясниха, че дъщеря им е изключително скромно и наивно дете и че те нямат обяснение защо тя се е озовала в дома му. Чули са от нея разказ, че тя контактувала с някакъв добър дядо, който идвал в кафенето, в което тя работи. И обяснявала, че той имал също 18-годишна дъщеря. Това било единственото нещо, което знаели родителите за този човек.

Адвокатът на момичето Валентин Димитров бе призован да се яви в следствения арест в 11 ч., но тъй като той реши да тръгне по-рано, към него се присъединиха и протестиращите.

„18-годишната ученичка, която уби възрастен мъж в Стара Загора, е действала при неизбежна самоотбрана“, изтъкна отново адвокатът на момичето. Тя е заявила, че е била изнасилена от 62-годишния Богдан Динев, известен с прякора Боньо Фаса. Девойката е направила пълни самопризнания за извършеното престъпление.
Сн.: БГНЕС

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder