Българка спечели 68 млн. евро от испанската лотария

Българка спечели 68 млн. евро от испанската лотария

67 998 532.81 евро спечели българка, която живее в Испания от лотарията „Примитива“. Това е втората по големина печалба от лотарията след рекордните 101.7 млн. евро, спечелени в Барселона през 2015 г.

Лотария „Примитива“ е испанският еквивалент на „Тото 2“. От сфера с 49 топки с числа се изтеглят шест. Има и две допълнителни числа.

Няма подробности за българката. Тя е назована само като Г. и е на 61 г. Тя живее от 16 години в село Кинтанар дел Рей. Във вторник по обяд, както всеки понеделник, Г. излязла от дома си и отишла до пункта, където се продават лотарийни билети. Както всеки път по това време на седмицата тя проверява дали е улучила нещо.

Преди това казва, че изобщо не подозирала, че е спечелила огромната сума. Тя нямала навика сама да си проверява числата. В това време в Кинтанар дел Рей пристигнал телевизионен екип, който тръгнал да отразява рекордната печалба. Точно в момента, в който репортерът съобщавал, че победителят все още не е известен, покрай него минала българката.

Макар да живее от 16 години в Испания, българката почти не говори испански. Когато й казали, че е станала милионер, тя първо си помислила, че това е шега. След това обаче се разплакала от вълнение и се обадила на сина си, който работи като шофьор и в този момент карал камион към Португалия. Като разбрал новината, той веднага обърнал посоката и тръгнал обратно към майка си.

Жената е омъжена, има двама синове и трима внуци. Всички са в Кинтанар дел Рей. Българката купила билета за 5 евро. Той съдържал пет комбинации, а числата били избрани автоматично от машината. Печелившите числа се оказали 34, 28, 30, 11, 32 и 24.

Макар да печели почти 68 милиона, Г. ще прибере 54 милиона. Общо 20% от лотарийната печалба отива за Министерството на финансите.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder