Влиятелни републиканци искат партията да спре финансирането на Тръмп

Влиятелни републиканци искат партията да спре финансирането на Тръмп

Над 70 влиятелни републиканци подписаха изявление, искащо националният комитет на партията да спре финансирането на президентската кампания на Доналд Тръмп.

Според противниците на Тръмп неговата некомпетентност и разделението, което предизвиква, излага на риск представянето на партията на президентския вот.

Те искат парите, използвани за кампанията на милиардера, да бъдат пренасочени към кандидатите за Сената и Камарата на представителите.

„Само незабавното пренасочване на всички налични ресурси на Националния комитет на републиканската партия към уязвимите надпревари за Сената и Камарата на представителите ще предотврати това републиканската партията да се удави с надписана от Доналд Тръмп котва около врата“, пише в изявлението.

Решението не би трябвало да е трудно, защото шансовете на Тръмп да бъде избран се изпаряват с всеки изминал ден, допълват те.

„Всичко, което трябва да направя, е да спра финансирането на републиканската партия“, отговори кандидат-президентът.

Вчера „Тайм“ излезе с информация, че президентът на партийния комитет Рейнс Прийбъс е заплашил да пренасочи средствата от кампанията на Тръмп към битката за конгреса. Самият Тръмп отрече да е воден подобен разговор.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder