Масов бой на мигранти в лагера в Харманли

Масов бой на мигранти в лагера в Харманли

Трима души са пострадали при масово сбиване в бежанския лагер в Харманли. Инцидентът е станал малко преди полунощ, като в боя са се включили афганистански и иракски граждани, които получили подкрепа от сирийци.

Преди това бежанци се били събрали на празненство в едно от помещенията, но веселбата прераснала в побой. Според агенцията конфликтът е бил между близо 800 обитатели на бежанския лагер. Двама от пострадалите са откарани в центъра за спешна помощ, а трети бил прегледан на място от лекарите.

Около полунощ в центъра спешно са пристигнали кметът и секретарят на община Харманли, шефът на областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков, началникът на харманлийското полицейско управление. В лагера са влезли няколко полицейски коли и жандармерия, а външни хора не са били допуснати вътре.

На мястото са били изпратени 50 полицейски служители, а един патрулните автомобили е със счупено предно стъкло. Полицаите, които са се включили в потушаването на конфликта заедно с редовната охрана на центъра, са били посрещнати с камъни.

Само преди седмица при сбиване между афганистанци бяха наръгани с нож две 19-годишни момчета.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder