Прокуратурата разследва Стоичков

Прокуратурата разследва Стоичков

Прокуратурата съобщи, че под нейно наблюдение полицията разследва инцидента с Христо Стоичков, който беше обвинен от журналистически екип в побой и заплахи.
Екип на таблоида „България днес“ разказа, че в събота бившият футболист ги е нападнал и е нанесъл удари на шофьора, за да не снимат сватбата на дъщеря му.

Самият Стоичков все още не е коментирал случилото се.

Разследването се провежда в РУ-Етрополе при ОДМВР-София за извършени пред манастир „Св. Троица“ непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 27 август, около 16:00 часа, на паркинга пред манастира възникнал скандал между Христо Стоичков и Борислав Тошев – фоторепортер от вестник „България днес“, по повод опита от страна на Тошев да заснеме сватбеното тържество.

Разследването е започнало с разпит в качеството на свидетел на Петър Димитров – шофьор в „Транспорт сервиз“ ЕООД. Според свидетеля, докато той се намирал в управлявания от него автомобил на паркинга пред манастира заедно с Тошев, към тях се приближил Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си. След това нанесъл няколко удара по лицето на шофьора. Друг мъж пък се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фотографът.

За да избяга, шофьорът потеглил назад, като ударил друг спрял автомобил. От органите на КАТ е съставен акт за установяване на административно нарушение.

По разследването е разпитан като свидетел и Борислав Тошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и метода на причиняването им.
Самият той си е извадил медицинско свидетелство.

От страна на прокуратурата е възложено на полицейските органи установяване на свидетели очевидци на случилото се, които да бъдат разпитани за изясняване на случая.

Разследването по случая продължава. След приобщаване към материалите по разследването на записа в мобилния телефон на Тошев, както и на други доказателства, ще се прецени правната квалификация на деянието.

Това означава, че към момента разследването се води срещу неизвестен извършител.

Нкаква провокация не е имало при инцидента с Христо Стоичков, коментира журналистът Теодор Насков от „България днес”.

По думите му не става дума за папараци и за нахлуване на сватбата и в личното пространство на Стоичков. Случката се разиграла на паркинг около 1 км. от хотела, където се е провело тържеството, а гостите са спирали колите си и са били извозвани с автобуси.

Според Насков е имало и други журналистически екипи, които също са снимали.

Той допълни, че колегите му не са успели да направят снимки и Стоичков се е приближил, когато са се подготвяли да правят кадри.

„Колегата е вадел апарат, няма размяна на думи преди това”, казва Насков, който изтъкна, че наблизо е имало полицай, но вместо първо да се обърне към него, футболистът директно е отишъл при тях.

Насков уточни, че шофьорът е с няколко синини по лицето и тялото. Физически е добре, но психически не съм много убеден, коментира журналистът.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder