Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала

Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала

Левицата обвини ГЕРБ в лицемерие и в некоректно отношение към майките на деца с увреждания. Депутатите от БСП дори напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу отхвърлянето на законопроекти на левицата за подпомагане на деца с увреждания.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова каза, че излизат при майките и децата, които се събират на протест в градинката между Народното събрание и СУ „Св. Климент Охридски“ и няма да се върнат в залата до края на деня.

„Всичко, което сме им казали, сме го реализирали под формата на закон и тези закони стоят от една година и никой не ги пипа, даже и на комисия не ги разпределят“, коментира Нинова.

Тя допълни, че ще покани майките на заседанието на комисията по социална политика в парламента, на което ще присъства и ресорният министър Зорница Русинова.

Председателят на БСП каза, че при предходния протест майките също са били поканени в комисията, за да си изложат проблемите и да се търси решение. „Естествено, нищо не се получи. Това беше преди една година. Е, докога“, попита тя.

По повод плановете на правителството по отношение на помощите за деца с увреждания, Нинова заяви, че за да станат те факт, трябва да се гласува закон.

„Вместо да се губи време тепърва да се внася предложение, да се обсъжда в комисия, нашият закон е тук, приет е в комисия на две четения, какъв е проблемът да се гласува в зала“, попита Нинова.

Според нея управляващите проявявали лицемерие – „на думи правят едно, на действие не искат“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder