Кметът на Перущица поискал подкуп от 40 000 лева

Кметът на Перущица поискал подкуп от 40 000 лева

Кметът на Перущица Ради Минчев е поискал 40 хиляди лева подкуп от столичанина Павлин Статев, за да не извърши свои задължения по служба, свързани със закона за обществените поръчки.

Това стана ясно преди минути на пресконференция в пловдивската окръжна прокуратура. Вчера кметът Ради Минчев бе арестуван за корупция.

Заедно с него е задържан и софиянецът Павлин Статев. Срещу него са повдигнати две обвинения. Първото е, че е обещал подкуп на Ради Минчев, а второто е за съставяне на фалшив документ за откриване на площадка.

В ареста е и още една столичанка – Илияна Павлова. Тя е привлечена по наказателна отговорност за две документни престъпления. У нея са открити 13 броя фалшиви печати на общини и на различни институции.

Шефът на пловдивската полиция старшикомисар Христо Разсолков каза, че спецоперацията вчера, извършена на територията на Пловдив, Перущица, София, Бургас и Приморско, е била във връзка със сигнал на ДАНС. Иззети са компютри, множество флашки и около 40 000 лева.

Окръжният прокурор Румен Попов уточни, че става въпрос за предварително подготвена схема за злоупотреба с публични средства, които междуведомствената комисия по бедствия и аварии е отпуснала на община Перущица за укрепване на свлачище в местността Чурен.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder