Напрежение в „Овча купел“ заради мигранти

Напрежение в „Овча купел“ заради мигранти

Напрежение заради бежанци възникна вчера вечерта в столичния квартал „Овча купел“. Полицията обградила бежанския лагер в квартала, след като на телефон 112 е получен сигнал, че група младежи смятат да се саморазправят с мигрантите.

В крайна сметка до сблъсъци не се е стигнало, а причината за напрежението според местните е фактът, че предния ден бежанци се нахвърлили върху българин и потрошили автомобила му, предава Нова ТВ. Според 21-годишният шофьор около 21 ч. във вторник група мъже започнали да хвърлят камъни по колата му.

От МВР посочват, че на този етап, в хода на разследването няма установени категорични и обективни данни за участие в инцидента на чужди граждани, настанени регистрационно-приемателния център в района. Според кмета на София Йорданка Фандъкова „няма повод за притеснение, тъй като има засилено полицейско присъствие във всички рискови квартали на столицата“.

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов също увери, че се полагат максимални усилия да не се стига до такива инциденти. „Усилен е съставът, който трябва да охранява около всички регистрационно-приемателни центрове“, подчерта той.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder