Протести срещу бежанци в Гърция и Германия

Протести срещу бежанци в Гърция и Германия

Гръцката полиция е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу бежанците. Съобщава се и за подобни сблъсъци в Германия.
Полицията на гръцкия остров Хиос използва сълзотворен газ, за да разпръсне протест срещу намиращите се на острова бежанци, съобщават местни медии.

Шествието започнало мирно, но се стигнало до безредици, когато протестиращите се насочили към лагера Суда, където са настанени 1800 бежанци.

Днес в германския град Бауцен станаха сблъсъци между местни жители и бежанци.

На един от площадите в града се събраха около 80 местни жители, включително жени, и около 20 мигранти. Очевидци твърдят, че двете групи се обиждали.

Пристигналите около 100 служители от силите разграничили спорещите и се опитали да ги изтласкат от площада. Тогава от мигрантските редици полетели дървени палки и бутилки срещу силите на реда. Няма съобщения за пострадали или жертви.

По-късно някои от крайнодесните активисти замеряли с камъни линейка, като й попречили да се приближи до приюта, за да окаже помощ на ранен мигрант.

През февруари пожар повреди бивш хотел в Бауцен, превърнат в подслон за бежанци, а минувачи се радваха на това.

В края на август германският канцлер Ангела Меркел беше посрещната с освиркване от протестиращи при пристигането си в бежански център в град Хайденау в Саксония. Протестиращите срещу вълната от бежанци в града се събраха около бежанския център по призив на крайнодесни групи, след като стана ясно, че Меркел ще посети центъра. Тогава при появата й около 150 демонстранти започнаха да скандират „Предателка!“ и „Ние сме глутницата!“, имайки предвид определението, използвано от член на правителството, за действията на крайната десница в Хайденау.

Протестите в Хайденау срещу прилива на бежанци в града също прераснаха в сблъсъци с полицията.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder