Задържаха 7 българи в Испания за трафик на жени

Задържаха 7 българи в Испания за трафик на жени

Полицията в Испания арестува седем българи, участвали в престъпна групировка за трафик на хора, проституция и пране на пари.

В акцията, провела се в провинциите Аликанте, Малага, Лас Палмас и на Балеарските острови, са участвали и представители на българската полиция.

Задържаните са шестима мъже и една жена на възраст между 23 и 49 години. Лидерът на групата вече е бил осъждан за трафик на хора в няколко държави и е бил обявен за международно издирване.

Той и още двама от групата остават в ареста, останалите са освободени срещу парична гаранция.

Трафикантите събирали жени от различни държави, но предимно от България, след което ги водели в Испания, където ги принуждавали да проституират. Първоначално на жертвите били обещавани много пари, но в Испания те били държани в мизерни условия, като предавали всичките изкарани пари на сводниците си. По-красивите жени били изпращани да проституират в луксозни клубове, а останалите – на улицата.

По време на операцията са освободени четири жени. Те разказали как са били инструктирани какво да правят и какво да говорят в случай на полицейска акция.

Разследването продължава и не са изключени още арести през следващите дни, допълват от испанската полиция.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder