Великобритания: Русия влошава ситуацията в Сирия

Великобритания: Русия влошава ситуацията в Сирия

Великобритания отправи критики към Русия за бомбардировките над Алепо по време на събрание на Съвета на ООН по правата на човека, свикано от Лондон, за да се стартира специално разследване за нарушения.

„Русия, само влошаваш ситуацията, не я разрешаваш“, заяви британският представител Тобаяс Елууд, отговарящ за Африка и Близкия изток.

Елууд определи случващото се като срамно и заяви, че не е действие или управление, което се очаква от държава, постоянна членка в Съвета за сигурност на ООН.

Офанзивата на сирийската армия, подкрепена от руските военновъздушни сили, за отвоюване на Алепо от опозицията предизвика остра реакция на Запада, като мнозина лидери призоваха за прекратяване на огъня, разследване за военни престъпления и налагане на санкции, включително и на Москва, предложение, което е подкрепено и от премиера Бойко Борисов.

Режимът на президента Башар Асад и Русия въведоха временна хуманитарна пауза, по време на която жителите на града и бунтовниците могат да напуснат по обособени коридори.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder