Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
ФБР разследва новите имейли на Клинтън

ФБР разследва новите имейли на Клинтън

ФБР се е сдобило със съдебна заповед да разследва новооткритите имейли, свързани с Хилари Клинтън.

Съдебната заповед ще позволи на ФБР да проучи имейлите, за да установи дали имат връзка с неговото разследване на частния сървър, използван за правителствени дела от Клинтън като държавен секертар от 2009 до 2013 г.

Водещият демократ в Сената заяви вчера, че директорът на ФБР може да е нарушил закона, когато 11 дни преди изборите е разкрил, че ФБР разполага с новооткритите имейли. В писмо до Джеймс Коми лидерът на малцинството в Сената, сенаторът от Невада Хари Рийд, обвини директора на ФБР в двоен стандарт, защото е пренебрегнал призивите на демократите да проучи евентуални връзки между Доналд Тръмп и руското правителство, но е информирал Конгреса за имейлите, открити при разследването срещу бившия конгресмен от Ню Йорк Антъни Уайнър.

Той е съпруг на близката помощничка на Клинтън Хюма Абедин, с която са разделени.

„Вашите действия през последните месеци демонстрираха обезпокоителен двоен стандарт в третирането на чувствителна информация с явното намерение да помогнете на една политическа партия за сметка на друга. Моите сътрудници установиха, че тези действия може би нарушават закона Хач.

Чрез вашите партизански действия може да сте нарушил закона”, заяви сенатор Рийд.

Законът, забраняващ на служителите на ФБР да използват служебната си власт, за да влияят на избори, е приет през 1939 г. и носи името на вносителя си, сенатора демократ Карл Хач.

По думите на сенатора директор Коми, щом попаднал на информация, която на всичко отгоре съдържа повече намеци, отколкото факти, веднага се втурнал да я публикува във възможно най-негативната светлина. Рийд му напомня, че е бил негов поддръжник и се е борил за утвърждаването му от Сената, когато републиканците блокираха номинацията му.

„Водих тази битка, защото вярвах, че сте принципен дъравен служител. С най-дълбоко съжаление сега виждам че съм сгрешил“, заяви сенатор Рийд.
Отделно бившият министър на правосъдието Ерик Холдър и дузина други бивши федерални прокурори подписаха критично писмо за действията на Коми.

Според тях той се е отклонил от политиката на Министерството на правосъдието. Неговите служители са инструктирани да не обсъждат текущи разследвания и да проявяват повишена сдържаност във времето близо до първични и общи избори, за да не повлияят на изборния процес.

Писмото на Коми до Конгреса е било толкова лишено от подробности, че предизвиква значителни и неинформирани публични спекулации, смятат те.

Според онлайн изданието „Дейли бийст“ текстът бил подготвен от щаба на Клинтон, който го разпратил до бивши прокурори и сътрудници на министерството на правосъдието за подпис.

Уайнър е разследван за незаконни текстови съобщения със сексуално съдържание, изпратени до 15-годишно момиче в Северна Каролина. ФБР вече имаше съдебна заповед да претърси лаптопа му, но му трябваше отделна заповед за проучване на материала, който може би е свързан с Клинтън.

Тръмп използва темата като доказателство за аргумента си, че Клинтън е корумпирана и недостойна за доверие. „Разполагаме с едно последно средство срещу корупцията на Клинтън и това е силата на вота“, каза републиканският кандидат на митинг в Лас Вегас вчера. „Единственият начин да се надвие корупцията е десетки милиони избиратели да отидат да гласуват“, каза той.

Самата Клинтън заяви, че няма да бъде отклонена от пътя си във финалната седмица преди изборите.

„Няма да спрем сега“, каза тя вчера на митинг с хомосексуални привърженици в щата Флорида.

„Няма да позволим да ни разсеят, без значение с какво ни заливат противниците ни“, каза кандидатката на демократите.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder