Почти 25% от младежите в САЩ предпочитат удар на метеорит пред Тръмп или Клинтън

Почти 25% от младежите в САЩ предпочитат удар на метеорит пред Тръмп или Клинтън

Младите американци са до такава степен разочаровани от двамата кандидати за президент, че близо 25% от тях биха предпочели гигантски метеорит да унищожи Земята, отколкото Хилъри Клинтън или Доналд Тръмп да бъдат избрани за президент на САЩ, показва проучване.

Ироничният въпрос е имал за цел да оцени до каква степен са недоволни младите граждани от предоставените им опции за вота на 8 ноември, обяснява Джошуа Дик, един от ръководителите на центъра за изследване на общественото мнение към университета UMass Lowell, автор на проучването.

От анкетираните 1247 души на възраст между 18 и 35 години 53% заявяват, че биха предпочели метеорит да удари Земята, отколкото милиардерът Доналд Тръмп да заеме Овалния кабинет.
Други 34 на сто биха избрали планетата да бъде унищожена, отколкото Хилъри Клинтън да стане новият стопанин на Белия дом.

Цели 39% признават, че биха искали действащия президент Барак Обама да остане такъв доживот пред това да предаде властта на Клинтън или Тръмп, а 26 на сто смятат, че за нацията ще е по-добре да избере следващия държавен глава на лотариен принцип.

23%, или близо една четвърт от младите американци, предпочитат сценария с метеорита пред хипотезата който и да било от двамата кандидати да управлява Съединените щати.

„Разбира се, не смятаме, че респондентите ни мислят тези неща сериозно“, обяснява Дик. „Но фактът, че почти всеки четвърти млад американец предпочита метеорита, трябва да ви каже нещо за недоволството на младите хора от политическата ситуация.“

Този резултат е в ярък контраст с огромния брой млади избиратели, които подкрепиха Обама за първия му мандат през 2008 г.

Ако все пак трябва посочат кого от двамата кандидати предпочитат, 54 на сто избират Клинтън, а 21 на сто – Тръмп.

Ако бъдат включени и кандидатът на либертарианците Гари Джонсън, както и на Зелените – Джил Стайн, бившият държавен секретар води с 48 на сто, следвана от Тръмп с 20%, Джонсън с 10% и Стайн – с 4%.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder