Топ вести
03.12.2023 - Програма за отбелязване на Коледните и Новогодишни празници във Видин
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
Арестуван за трафик на жени поиска да бъде съден в Германия

Арестуван за трафик на жени поиска да бъде съден в Германия

Сочен за организатор на организирана група за трафик на жени в Германия сам поиска да бъде екстрадиран и съден в Германия. Красимир Байерсдорф от Пазарджик днес бе изправен пред Окръжния съд в Пазарджик във връзка с издадена европейска заповед за арест. В самото начало на заседанието адвокатът му внесе искането на обвиняемия да бъде предаден на немските власти.

Оказа се обаче, че това не може да стане веднага. Според българските закони, трябва да бъде даден тридневен срок, в който обвиняемият да размисли и да потвърди решението си, а прокуратурата – да направи проверка дали срещу него в България няма други висящи дела и да представи съответните доказателства.

Красимир е от Пазарджик, но живее в Германия. Женен е за германка, като е приел нейната фамилия след сключването на брака си.

Беше арестуван в Пазарджик при мащабна акция на Специализираната прокуратура, Прокуратура на Германия, ГДБОП и служители на германската полиция.

С операцията, проведена от ГДБОП в Шумен, Търговище, Видин, Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Пловдив, Пазарджик и Смолян под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, службите са неутрализирали българска организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

Доказателствата по досъдебните производства в България и Германия сочат, че жертвите са били набирани в у нас и изпращани на сутеньори в Берлин. За лидер на престъпната организация е сочен Байерсдорф, за когото в Германия е издадена е европейска заповед за арест. Обвинения са повдигнати и на друг участник в групата, който в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в български затвор, осъден по друго досъдебно производство.

В Берлин са задържани още двама българи от групата, на които местната прокуратура е повдигнала обвинения. Германската полиция е извършила претърсвания и изземвания в две нощни заведения и няколко адреса. Иззети са компютърни конфигурации, мобилни телефони, наркотици и документи, доказващи престъпната дейност.

При проведените процесуално-следствени действия в България са открити и иззети документи, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони, SIM карти, златни бижута и други доказателства.

У нас и в Германия са разпитани множество свидетели. Действията в рамките на съвместния екип за разследване са координирани и финансирани от Евроджъст.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder