Във Видинско над 240 полицаи, пожарникари и граничари ще бдят за реда в изборния ден

Във Видинско над 240 полицаи, пожарникари и граничари ще бдят за реда в изборния ден

Служителите на Областна дирекция на МВР – Видин са предприели необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурност при провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум в неделя, 6 ноември. Със заповед на директора старши комисар Янко Янколов е сформиран оперативен щаб, който ще управлява силите и средствата на ОДМВР – Видин и ще координира взаимодействието с всички институции, имащи отношение към вота.
Полицейски служители и огнеборци са извършили охранителни обследвания и проверки за пожарната обезопасеност на местата за гласуване във Видинска област. Пряко в охраната на помещенията за гласуване ще участват над 244 полицаи, пожарникари и граничари от структурните подразделения на МВР в областта. В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени или в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти или съмнителни предмети.
В ОДМВР – Видин е създадена организация за гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Паспортните гишета в ОДМВР – Видин, РУ – Белоградчик и РУ – Кула ще работят на 5 ноември (събота) от 08.30 часа до 17.00 часа и на 6 ноември от 08.30 часа до 19.00 часа. Удостоверения се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение.
От 12.00 часа на 27 октомври в МВР са открити денонощни линии – на телефон 02 982 2232, факс 02 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg се приемат единствено сигнали от граждани, съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии, подадените информации ще бъдат записвани.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder