350 00 лв. обезщетение от държавата иска семейството на загинал при взрива в завод „Миджур“ (Видео)

350 00 лв. обезщетение от държавата иска семейството на загинал при взрива в завод „Миджур“ (Видео)

Роднините на загиналия инж. Петър Попов обвиняват МВР и министерски съвет в немарливост.

Според тримата ищци – Георги Попов, Петър Попов и Жанет Попова – смъртта на инж. Попов е настъпила вследствие на неправомерно бездействие на Министерски съвет, неправомерно действие и бездействие на Министерство на икономиката и неправомерно бездействие на Министерство на вътрешните работи.


Делото беше отложено заради внесено искане от страна на вещо лице за повече време за изготвяне на назначената допълнителна взриво-техническа експертиза. Съдия Биляна Панталеева, която гледа делото, уважи това искане – според магистратката изготвянето на експертизата е било забавно по обективни причини, но съдия Панталеева поиска изрично да бъде указано на вещото лице задължението му да представи готовата експертиза не по-късно от седем дни преди следващото заседание.
Беше разгледано и искане на Министерство на вътрешните работи за прекратяване на делото до приключване на наказателното производство, по което обвиняеми за взрива в завод „Миджур“ са трима души. Съдия Панталеева обаче отхвърли това искане, като се позова на решение на Върховния административен съд по предходно подобно искане.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder