Проверяват хотел и ресторант в Пловдив заради хранително отравяне на ученици

Проверяват хотел и ресторант в Пловдив заради хранително отравяне на ученици

Проверяват хотел и ресторант в Пловдив по сигнал за хранително отравяне на 100 ученици от Английската гимназия в Бургас.
Учениците яли кюфтета в хотела, където са отседнали. Някои хапнали и в известна верига ресторанти.

Родителите на децата са в паника, след като разбрали, че половината от тях са в тежко състояние – повръщат и имат диария.

Някои от родителите веднага заминали за града под тепетата.

„От снощи се намираме в Пловдив – моето дете и детето на наши приятели сме откарали в болница и сме ги поставили на системи. Не знаем какво е състоянието на другите деца, но със сигурност е направен опит да не се разбере какво се е случвало с тях предната вечер“, каза майката на един от учениците.

Информацията бе потвърдена и от други родители. Децата били на екскурзия в Пловдив и същата вечер са яли в ресторанта на местния хотел „Марица“.

„Не може да се уточни дали причината за тежкото състояние на пострадалите е храната в хотела, или от друг ресторант, тъй като някои от тях същата вечер са били и там“, казват родителите.

Те са възмутени от поведението на учителките, които вместо да потърсят лекарска помощ, раздали на учениците медикамента „Деган“ и твърдят, че след това състоянието на 20 деца се влошило още повече.

В ресторанта на хотела тече проверка от РЗИ-Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните. Такава проверка ще бъде извършена и в близкия ресторант „Хепи“.

Резултатите от изследванията ще станат ясни след четири дни.

Към момента не е ясен точният брой на децата, които са откарани в болница, тъй като родителите са взели децата си и са ги завели в здравно заведение по лична преценка.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder