В една секция в Добрич блокира техниката за машинно гласуване

В една секция в Добрич блокира техниката за машинно гласуване

Техниката за машинно гласуване в секция № 88 в училище „Димитър Талев“ в Добрич е блокирала. Председателят на комисията Станка Николова разказа, че са блокирали някои от бутоните на машината при гласуването на двама души.

Николова се обадила на специалистите от фирмата, която е монтирала машините и оттам е донесена нова. Промяната е направена с протокол, като гласуването до момента е било отразено в новата флашпамет. Проблемът е бил решен за 10 минути. Двамата гласоподаватели, при които е станало блокирането на бутоните, са получили възможност да гласуват с хартиена бюлетина.

Николова подчерта че става въпрос за технически проблем, а не за умишлено блокиране на определени бутони.

В региона са обособени 15 секции за машинно гласуване, от които 11 са в Добрич. Репортерска проверка на Дарик  показа, че  много малка част от избирателите, обикновено младежи, избират да гласуват машинно. Възрастни хора споделиха, че се чувстват по-сигурни с хартиената бюлетина. Изразени бяха и мнения, че членовете на секционните комисии не са достатъчно добре подготвени и не обясняват на избирателите как да гласуват машинно.

Млада жена сподели, че е гласувала машинно – ставало лесно и бързо.

Млад добричлия пък сподели, че гласува, защото е задължително, иначе нямало да го направи. Той не знаеше, че има възможност да гласува машинно.

Източник:ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder