Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
След стрелба на истанбулското летище „Ататюрк“ са задържани двама предполагаеми нападатели

След стрелба на истанбулското летище „Ататюрк“ са задържани двама предполагаеми нападатели

Силите за сигурност на Турция тази нощ блокираха международното летище „Ататюрк“ в Истанбул. Служителите на сигурността затвориха всички входни и изходни пунктове на летището по време на акцията по залавянето на двама заподозрени. Задържани са двама предполагаеми нападатели. Единият от тях е произвел изстрел във въздуха, което е принудило полицейските сили да открият огън по него, нанасяйки му леки наранявания. Вторият заподозрян е задържан на паркинга на летището. Няма пострадали цивилни лица или полицейски служители. Летище „Ататюрк“ е товорено и работи нормално.

The Peninsula: Полицията на летище „Ататюрк“ е стреляла срещу подозрителни мотоциклетисти
В Истанбул, на най-голямото летище в Турция полицията в неделя произведе предупредителни изстрели срещу мотоциклетисти, които не спрели на пропускателен пункт, докато съоръжението е под засилени мерки за сигурност в резултат на терористичното нападение през юни, съобщава вестник The Peninsula, позовавайки се на властите. Шофьорът и пътника на мотоциклета са задържани след инцидента на международното летище „Ататюрк“, у тях не са открити експлозиви или оръжия.
Инцидентът е довел до затварянето за кратко на входовете на летището като предпазна мярка, но то е продължило да работи нормално.

Стрелба на летище „Ататюрк“ в Истанбул (ОБЗОР)
Тази нощ международното летище „Ататюрк“ в Истанбул за известно време остана блокирано от силите за сигурност. Служителите на сигурността затвориха всички входни и изходни пунктове на летището по време на акцията по залавянето на двама заподозрени. Турската полиция задържа двама предполагаеми нападатели на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул. Съобщава се, че единият от тях е произвел изстрел във въздуха, което е принудило полицейските сили да открият огън по него, нанасяйки му леки наранявания. Вторият заподозрян е задържан на паркинга на летището.
В ранните часове работата на летище „Ататюрк“ постепенно се нормализира.
При стрелбата, станала на територията на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул тази нощ, няма пострадали цивилни лица или полицейски служители. Един от двамата предполагаеми нападатели, които бяха задържани от силите за сигурност, е бил ранен при опита да бъде задържан.
През юни тази година в резултат на атентат на „Ислямска държава“ на истанбулското летище загинаха 41 души, а 204 други бяха ранени.
Работата на международното летище „Ататюрк“ в турската метрополия е възобновена в неделя сутринта.
„Летището е отворено за пасажери“, заяви пред местни медии губернаторът на Истанбул Васип Шахин, допълвайки, че двамата предполагаеми нападатели са задържани.

ТАСС: Международното летище „Ататюрк“ възобнови работа в нормален режим
Работата на международното летище „Ататюрк“ в турската метрополия е възобновена, предава TACC.
„Летището е отворено за пасажери“, заяви пред местни медии губернаторът на Истабул Васип Шахин, допълвайки, че двамата предполагаеми нападатели са задържани.

Reuters: Няма пострадали цивилни при стрелбата на турското летище „Ататюрк“
При стрелбата, произведена на територията на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул тази нощ, няма пострадали цивилни лица или полицейски служители, предава Reuters.
Един от двамата предполагаеми нападатели, които бяха задържани от силите за сигурност, е бил ранен при опита да бъде задържан.
Агенцията припомня, че през юни тази година в резултат на атентат на „Ислямска държава“ на истанбулското летище загинаха 41 души, а 204 други бяха ранени.

Daily Sabah: След стрелба на истанбулското летище „Ататюрк“ са задържани двама предполагаеми нападатели
Турската полиция задържа двама предполагаеми нападетели на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, съобщава вестник Daily Sabah. В тази връзка в нощта срещу неделя аерогарата в турската метрополия остана временно блокирана.
Служителите на сигурността затвориха всички входни и изходни пунктове на летището по време на акцията по залавянето на двамата заподозрени. Съобщава се, че единият от тях е произвел изстрел във въздуха, което е принудило полицейските сили да открият огън по него, нанасяйки му леки наранявания. Вторият заподозрян е задържан на паркинга на летището.
Към момента работата на летище „Ататюрк“ постепенно се нормализира.

Източник:ФокусНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder