10 факта за Доналд Тръмп, които вероятно не знаете

10 факта за Доналд Тръмп, които вероятно не знаете

1. Посещавал е военно училище
На 13-годишна възраст родителите на малкия Доналд го изпращат в престижната военна академия на Ню Йорк. Те са вярвали, че дисциплината ще се отрази добре на бунтовното хлапе. Още там обаче той печели репутацията на шумен многознайко, който не приема да го подчиняват.

2. Абсолютен трезвеник
Доналд Тръмп не близва алкохол. Баща му Фред Тръмп е имал сериозни проблеми с пиенето и Доналд няма намерение да тръгва по този път. Никога не се е увличал в тази насока. В момента изобщо не докосва дори бира и вино. В същото време преди години той пусна на пазара водка „Тръмп“, но продуктът не се продаваше чак толкова добре.

3. Има настолна игра на негово име
В края на 80-те години на миналия век Тръмп пуска популярна настолна игра, озаглавена очаквано „Тръмп: Играта“. Целта е класическа за Доналд – участниците правят пари, като продават имоти. Най-силната карта също е на името на Тръмп и е с надпис „Ти си уволнен“. Играта обаче съвсем не е сред най-успешните проекти на милиардера.

4. Възстановява пързалката в Сентрал парк в Ню Йорк
Прочутата пързалка „Уолман“ в Сентрал парк в Ню Йорк е била в процес на реновиране през 80-те години, но в един момент проектът зацикля поради липса на кеш. Тръмп вижда недовършената конструкция и решава да поеме контрола над проекта. С неговите пари ремонтът е завършен два месеца преди крайния срок.

5. Печелил е „Златна малинка“ за най-лош актьор
През 1989 г. Доналд Тръмп прави роля в тоталния филмов провал „Духовете не го правят“ и меко казано, не успява да спечели любовта на кино критиците. Милиардерът е номиниран и печели антинаградата „Златна малинка“ за най-лош поддържащ актьор. Според някои анализатори на шоубизнеса това е напълно заслужено.

6. Бил е собственик на футболен отбор
В началото на 80-те години на миналия век Тръмп купува отбора по американски футбол „Ню Джърси дженералс“ (New Jersey Generals) с амбицията да преминат от тогавашната Юнайтед стейтс футбол лийг (United States Football League) в елитната Национална футболна лига (NFL), но това така и не се сбъдва. Тимът е разформирован в средата на десетилетието.

7. Участва в блокбастъра „Сам вкъщи 2“
Доналд Тръмп има кратка поява в монументалния касов хит „Сам вкъщи 2“ в началото на 90-те години на миналия век. Действието се развива в луксозен хотел в Ню Йорк, а по това време Тръмп е кралят на скъпите имоти в Ню Йорк и изборът му е повече от логичен.

8. Има екшън фигура, посветена на него
Тръмп не е комиксов супергерй, но е пазарен гений и един от продуктите, вдъхновени от неговата фигура е екшън фигурка, която дори говори. Думите, разбира се, са „Ти си уволнен“. Играчката има варианти със и без коса.

9. Тур дьо Тръмп – американския Тур дьо Франс
През 1989 г. Тръмп предлага името си на американския еквивалент на велосипедното състезание Тур дьо Франс и привлича огромно медийно внимание. Още тогава има протестиращи срещу събитието.

10. Залага косата си в кеч турнир
Най-разпознаваемата черта на 45-ия президент на САЩ – неговата прическа е централен сюжетен елемент в един от най-гледаните кеч сезони. Тогава Тръмп влиза в инсцениран конфликт със създателя и президент на федерацията по кеч Винс Макмеън и залага своята толкова ценна коса. Макмеън губи конфронтацията и в крайна сметка Тръмп го обръсва гола глава.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder