Британското външно министерство ще опита да убеди Тръмп да не си сътрудничи с Русия по въпроса за Сирия

Британското външно министерство ще опита да убеди Тръмп да не си сътрудничи с Русия по въпроса за Сирия

През следващите два месеца британското външно министерство ще опита да убеди новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и членовете на екипа му да не си сътрудничат с Москва по сирийския въпрос, а да се опита да продължи досегашния курс към сваляне на сирийския президент Башар Асад, предаде ТАСС.
Според източници на британския в. „Сънди телеграф“ във външното министерство на страната, Тръмп без съмнение смята руския президент Владимир Путин за човек, с когото може да работи. „Но когато разбере, че Путин не е разумен и рационален партньор, може да промени мнението си“, добавя източникът. Това обаче ще отнеме време и може да стане след лична среща между двамата лидери, смятат британските дипломати.
По данни на в. „Сънди телеграф“ опитите да бъде разубеден Тръмп ще бъдат основен приоритет в работата на британското външни министерство. Задачата ще бъде „невероятно сложна“, но Великобритания няма да промени позицията си. „За нас все още е ясно, че Асад няма място в бъдещето на Сирия. По ръцете му се намира кръвта на 400 000 души“, заявява друг източник на изданието.
Британските дипломати са се надявали, че след победата на изборите Тръмп ще смекчи позицията си за Сирия, както се отказа да отменя изцяло програмата за медицинско застраховане „Обамакеър“. Тръмп обаче не е променил позицията си за Сирия, както показва първото му интервю, дадено на в. „Уолстрийт джърнъл“.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder