Майка на болно дете съди Фонда за лечение

Майка на болно дете съди Фонда за лечение

Майката на болно от рак 4-годишно момче започва съдебен процес срещу Фонда за лечение на деца.

През юни на 4-годишния Емил от Варна е поставена диагнозата Сарком на Юинг на дясната лопатка. Първоначалната сумата за цялостното лечение на детето в Германия възлизаше на 440 хиляди евро, като цялата сума трябваше да се преведе наведнъж.

Тази сума е непосилна за семейството и близките му и за това стартира кампания за набиране на средства, необходими за лечението на детето.

Подадено е заявление за финансиране във Фонда за лечение на деца, но е получен отказ, като решението е забавено с повече от месец.

В момента малкият Емо провежда курсове химиотерапия в Турция със средства, събрани от съпричастни хора и чрез различни дарителски кампании. Лечението ще продължи поне една година, като през около 20 дни ще пътува до Турция за различните медицински процедури, което е свързано с допълнителни разходи.

Майката Бистра Кирчева пък е категорична, че ще търси отговорност за случилото се от институциите докрай. Тя е завела дело в Административния съд в София.

„На въпроса ми към министъра на здравеопазването защо трябваше да чакам 45 дни, за да ми кажат „не“. Можеше още на петия ден да ми го кажат. За нас тези дни можеха да са фатални. Не знам, просто това не е човешко. Това не е заболяване, което може да се протаква във времето. Затова ще се опитам да се преборя с тях, не знам дали ще успея“, заяви майката.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder