Обама пристигана на посещение в Гърция

Обама пристигана на посещение в Гърция

Американският президент Барак Обама пристига в Атина в рамките на последното си пътуване в Европа преди приключването на неговия мандат в Белия дом. Президентът на САЩ летището ще отиде директно в президентския дворец, където ще се срещне с държавния глава на Гърция Прокопис Павлопулос. След това Обама ще проведе разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Довечера в чест на американския президент ще бъде дадена официална вечеря от неговия гръцки колега. В сряда Обама ще произнесе реч. Очаква се това да е последната публична реч пред международна аудитория преди приключването на неговия мандат. Той ще говори на фона на Акропола.

Основният проблем, по който Атина се надява да получи подкрепа от Обама, е за намаляване на гръцкия дълг. Други теми се очаква да бъдат проблемът с бежанците и проблемът за Кипър, перспективите за чието разрешаване по думите на Обама са по-добри от всякога.

Гръцките власти са взели драконови мерки за сигурност преди посещението. По улиците са разположени хиляди полицаи, някои пътища са затворени и протестите са забранени. Същевременно анархистки и леви групи планират протестни шествия, а въоръжена анархистка групировка призова за „нападения и сблъсъци“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder