Полицаите заплашиха с нови протести

Полицаите заплашиха с нови протести

В навечерието на обсъждането на проектобюджета за 2017 г. полицаите отново заплашиха с протести, ако в него не бъде предвидено увеличение на бюджета на МВР.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в силовото ведомство Валентин Попов обяви, че с колегите му подготвят демонстрация на 26 ноември или 3 декември, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

„Оказва се, че увеличението на бюджета на МВР със 109 милиона е предназначено не за увеличение заплатите на служителите, не за обновяване на техника, не за подобряване на условията им на труд, а за покриване на увеличение на осигурителните им вноски към НОИ с 20%. Практически, през следващата година се очаква МВР да работи с бюджет в размери като тоя, досегашната и близки до размерите на бюджета от миналата година, което означава отново капиталови разходи в размер, смешен за ведомство с мащабите на МВР, което означава никакво увеличение на заплатите на служителите в МВР , което означава изключително ограничени средства за техническо оборудване“, коментира Попов.

Той припомни блокадите на униформени, предизвикани преди година от финансовия министър Владислав Горанов, който опита да прокара орязване на социалните придобивки на служителите в сектор „Сигурност“ през бюджета за т.г.

„Възможността това, което господин Горанов предизвика преди около година с тогавашния проект на закон за държавния бюджет, да го предизвика и тая година никак не е за пренебрегване. Ако това се окаже тенденция, то става все повече и повече възможно и вероятно да излезем на протест – ние просто нямаме друг вариант за реакция“, обобщи шефът на СФСМВР.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder