Кисинджър: Тръмп е най-уникалният и независим лидер на САЩ

Кисинджър: Тръмп е най-уникалният и независим лидер на САЩ

Победителят в президентските избори в САЩ Доналд Тръмп е „най-уникалният“ и „независим от всякакви групи“ лидер на държавата. Това смята бившият държавен секретар Хенри Кисинджър.

„Той няма ангажименти към никоя група, защото спечели благодарение на собствената си стратегия“, посочи Кисинджър, заемал поста държавен секретар в администрацията на президента Ричард Никсън (1969-1974 г.). Кисинджър отправи призив да не се припомнят на Тръмп неговите предизборни обещания, на които той не държи.

„Според мен трябва да му дадем възможността да се стреми към позитивни цели, каквито може би има в програмата му, и да ги обсъжда. Десетки години сме разкъсвали на парчета действащите администрации. Така може да стане и този път, но не бива да започваме по този начин“, допълни нобеловият лауреат.

На 17 ноември Кисинджър обсъди с Тръмп в Ню Йорк отношенията на САЩ с Русия и други държави. Според медиите милиардерът се е срещал с Кисинджър и по време на президентската надпревара, за да се консултира по външнополитически въпроси. Съвети е искала от него и съперничката на Тръмп, кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder