Счупена релса е причинила последната жп трагедия в Индия

Счупена релса е причинила последната жп трагедия в Индия

Повредена релса най-вероятно е станала причина за катастрофата на бързия влак в северния индийски щат Утар Прадеш, в която, по последни данни, загинаха 120 души.
Катастрофата е най-сериозната в страната за последните 6 години.

Температурните разлики в топлия и по-хладния сезон са в основата на повредата, смятат експерти, но разследването продължава и официални резултати от него още няма.

Експресният влак дерайлира в нощта срещу неделя в отдалечен район на Утар Прадеш. Влакът пътувал по маршрута Индор–Патна. Злополуката е станала в района на гара Пухрайан около 3 часа сутринта.

Стотици спасители продължават да работят на мястото на катастрофата.

Това е най-тежкият инцидент от 2010 година насам, когато пътнически влак се сблъска с товарен в източния щат Западна Бенгалия и уби 146 души. Тогава ранените бяха 200.

Железопътната мрежа в Индия е една от най-обширните в света и е основна форма за транспорт на дълги разстояния в огромната държава с население от 1,2 милиарда души. Всеки ден влаковете обслужват около 20 милиона пътници.

Релсовите пътища обаче са лошо поддържани и катастрофите със загинали са относително чести. А тъй като вагоните системно са претоварени, жертвите винаги са много.

Правителствен доклад от 2012 година посочва, че годишно около 15 000 индийци стават жертва на железниците, ситуация, квалифицирана като ежегодно „клане”.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder