Майкъл Фелпс се отказва от спорта

Майкъл Фелпс се отказва от спорта

Американският плувец Майкъл Фелпс пожела да бъде изключен от списъка за проверявани за допинг спортисти. Рекордьорът с 23 олимпийски титли е категоричен в решението си окончателно да прекрати кариерата си и не възнамерява повече да се състезава.

Фелпс първоначално се отказа от спорта след Олимпийските игри в Лондон през 2012, но в последствие промени намеренията си и се завърна в басейна, за да спечели още пет златни медала на Олимпиадата в Рио де Жанейро през август гази година.

„Казах на агента ми Питър Карлайл, че искам да получа и да подпиша необходимите документи, с които да бъда изключен от списъка на проверяваните спортисти, за да не се налага всеки ден да давам информация за местонахождението си. Това е много натоварващо за мен. На този етап нямам намерение да се връщам отново в спорта. Не мисля, че има нещо, което може да не накара да променя решението си“, коментира Фелпс.

30-годишният плувец стана баща за първи път на 5 май, когато настоящата му съпруга Никол Джонсън го дари със син Буумър Робърт.

В средата на юни Фелпс и мис Калифорния за 2010 година Джонсън се ожениха на тайна церемония в имението на спортиста в Парадайс Вали, Аризона.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder