От началото на годината са изпълнени принудителни административни мерки спрямо 962 незаконно пребиваващи чужденци

От началото на годината са изпълнени принудителни административни мерки спрямо 962 незаконно пребиваващи чужденци

От началото на годината са изпълнени принудителни административни мерки спрямо 962 незаконно пребиваващи чужденци, като само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни, съобщават от Министерство на вътрешните работи. Продължават целенасочените действия на служителите на Дирекция „Миграция“ за идентификация на чуждите граждани и своевременната им регистрация в ЕВРОДАК и АФИС с цел връщането им в страната на произход, подчертават от силовото ведомство.
Служителите от отдел „Противодействие на незаконната миграция“ провеждат целенасочени действия за идентификацията на чужденците и своевременната им регистрация в автоматизираните системи ЕВРОДАК и АФИС с цел тяхното връщане в страната на произход. От началото на годината до 20 ноември, в изпълнение на принудителни административни мерки, 962 незаконно пребиваващи чужденци са отведени принудително до границите на страната ни. Най-много от тях – 315, са от Ирак, 206 – от Афганистан, 85 – от Сирия, 84 – от Иран и т.н. Само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни, уточняват от МВР.
В изпълнение на решението на Европейския съвет от март т.г., когато от „Фронтекс“ бе поискано да допринесе към оперативното изпълнение на дейностите по реадмисия, от април до настоящия момент МВР ежемесечно командирова служители на различни структури на остров Лесбос, Гърция, за подпомагане на гръцките власти.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder