Доган е доволен от резултата на ДПС в президентските избори

Доган е доволен от резултата на ДПС в президентските избори

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е останал доволен от резултатите на партията на президентските избори. Това обяви депутатът от Движението за права и свободи Четин Казак.

Доган е събрал ръководителите на партията след изборите, като на срещата е изразил задоволство от постигнатия резултат. Подкрепеният от ДПС кандидат Пламен Орешарски успя да спечели 6.63% от гласовете на първия тур. След това партията застана зад ген. Румен Радев на балотажа, като това се оказа ключово за успеха на кандидата на БСП.

„ДПС се представи успешно на изборите. Чувстваме се като победители, тъй като допринесохме осезаемо за победата на Румен Радев“, заяви Казак.

Той добави, че за спечелването на гласовете в Турция се работи трудно, защото посланията на кандидатите достигат трудно. Според него партията ДОСТ, лидер на която е бившият председател на ДПС Лютви Местан, няма никаква подкрепа в южната ни съседка, тъй като се е скрила зад Цецка Цачева. Кандидатът на ГЕРБ спечели убедително изборите в Турция и в двата тура.

„ДПС е в сърцата и умовете на нашите сънародници в Турция“, каза Четин Казак.

Според депутата моментната правителствена криза може да се реши с един преходен кабинет, който да работи до провеждането на предсрочните избори.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder