Полицаи провеждат обучения с ученици от петте детски полицейски управления в областта

Полицаи провеждат обучения с ученици от петте детски полицейски управления в областта

Униформените провеждат занимания и с малчугани от детските градини в областния град

Изключително голям интерес от страна на учениците предизвикаха обученията в петте детски полицейски управления – във Видин, Брегово, Белоградчик и Кула, съобщават от отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин. През последните две седмици, при проведените занимания в пет училища, четвъртокласниците от детските полицейски управления участваха в обучения по бойно-приложни техники и лична защита, водени от инструктори. Служителите на областната дирекция и районните управления продължават да работят активно по заложените в програмата „Детско полицейско управление“ теоритични и практически занимания и обучения. Темите са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове.
Беседи по пътна безопасност и запознанство с полицейско куче организира видинската полиция и за възпитаниците на целодневните детски градини „Арабела“ и „Синчец“. Децата бяха впечатлени от помощните средства и спецоборудването на униформените. За пореден път в своеобразна атракция се превърна полицейското куче, демонстрирайки безукорно изпълнение на командите на своя водач. Полицаят е наш приятел – това научиха малките по достъпен начин и под формата на забавна игра.
Превантивната работа сред децата и тинейджърите е един от главните приоритети на видинската полиция. С цел повишаване информираността по проблемите на рисковете от употреба на наркотични вещества, ОДМВР-Видин организира двудневно обучение, насочено към различни целеви групи – гимназисти, доброволци, педагогически съветници и психолози, и полицейски служители. Лекциите, с богато илюстрирани мултимедийни презентации по темата, на 24 и 25 ноември ще води инспектор Петьо Петков – служител в сектор „Наркотици“ на отдел „Криминална полиция“ в СДВР.
[envira-gallery id=“18042″]
Сн.: ОДМВР-Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder