Задържаха двама в Турция, подготвяли самоубийствени атентати

Задържаха двама в Турция, подготвяли самоубийствени атентати

Двама последователи на „Ислямска държава“, за които се предполага, че са подготвяли самоубийствени атентати, са били арестувани в Инстабул.

Турската антитерористична полиция действала по сигнал. Арестувани са общо седем заподозрени. Двамата от тях, 26-годишен таджикистанец и 23-годишен узбекистанец, са идентифицирани като бойци на „Ислямска държава“ и се намирали в списъка на атентаторите самоубийци от терористичната групировка.

Освен тях са арестувани още петима, за които се смята, че е трябвало да съдействат на двамата самоубийци. Предполагаемите съучастници са освободени, като им е наложена пробация.

По време на операцията са иззети и дигитални материали. Разкрита е информация, която показва, че двамата са опитвали да преминат от Турция в Сирия, където да бъдат обучени за планирана атака.

В друга акция властите задържали общо 36 заподозрени бойци на „Ислямска държава“ от Узбекистан, Таджикистан, Азербайджан и Туркменистан. Те са били отведени в центрове за депортация, откъдето да бъдат върнати в страните си.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder