Топ вести
Откриха град на 7000 години в Египет

Откриха град на 7000 години в Египет

В Египет откриха град на повече от 7000 години и гробница от времето на Първата династия в южната провинция Сохаг.

Откритието може да стимулира развитието на туризма в страната, който преживя многобройни спънки след бунта, довел до свалянето от власт на Хосни Мубарак през 2011 г. Той обаче остава жизненоважен източник на чуждестранна валута за Египет.

В града се предполага, че са живели високопоставени чиновници и гробари. Откритието може да даде нова информация за Абидос – един от най-старите градове в Древен Египет. Според експертите Абидос е бил столица на Египет към края на Преддинастическия период и по време на управлението на първите четири династии. Откритието било направено на 400 метра от храма на Сет I, мемориал от периода на Новото кралство край река Нил. До момента археолозите са открили колиби, глинени съдове и железни инструменти, както и 15 огромни грома, някои от които били по-големи от тези на кралете в Абидос.

Размерът на гробовете, открити в гробницата, е по-голям в някои случаи от кралските гробове в Абидос, датиращи от Първата династия. Това доказва значението на хората, погребани там и техния висок обществен статус в тази ранна ера на древната история на Египет.

Туристическата индустрия в Египет не успява да се възстанови след взривяването на руски самолет с 224 души на борда над курорт на Червено море през октомври 2015 г. Над 14.7 млн. туристи са посетили Египет през 2010 г., докато през 2011 г. те са намалели до 9.8 млн. души.

През първото тримесечие на тази година само 1.2 млн. туристи са пътували до Египет спрямо 2.2 млн. през същия период миналата година.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder