Жена и дете загинаха в пожар в мигрантски лагер на остров Лесбос

Жена и дете загинаха в пожар в мигрантски лагер на остров Лесбос

Двама души загинаха и най-малко още осем са ранени в пожар в бежански лагер на остров Лесбос.

Жертвите са кюрдски бежанци от Ирак – жена над 60 години и внучето ѝ. Тежко пострадали са още млада жена и малкото ѝ дете, които също са били на мястото на инцидента. Те са настанени в болница.

Пожарът е избухнал снощи в една от палатките на лагера заради газова бутилка, взривила се, докато жената готвела на нея. Двадесет големи палатки и над 100 малки са били унищожени от огъня и от други пожари, запалени от мигранти, протестиращи срещу условията за живот в лагера.

След взрива са започнали сблъсъци между мигранти, които са били потушени от полицейски служители. От съображения за сигурност децата без придружители са изведени от бежанския лагер. Случаят се разследва.

Съобщава се за петнадесет афганистанци, арестувани по подозрение, че са запалили по-малкоте огньове и са се сблъскали с полицията.

Над 15 000 търсещи убежище живеят в пълните центрове на егейските острови, след като Балканският маршрут бе затворен с общите усилия на държавите, през които минаваше, а Брюксел и Турция сключиха споразумение за мигрантите. Правозащитници и международни организации нееднократно са критикували гръцките власти за бавната обработка на молбите за убежище.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder