Разбита е група за разпространение на цигари без бандерол, ръководена от видинчанин

Разбита е група за разпространение на цигари без бандерол, ръководена от видинчанин

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за държане и разпространение на цигари без акцизен бандерол. Участниците са задържани на 26 ноември 2016 г. в София и Видин при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура, съобщават от Главната прокуратура. След като става ясно, че единият от тях е полицейски служител, в разследването се включват „Вътрешна сигурност“ на МВР и Следственият отдел на Специализирана прокуратура.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от октомври 2015 г. по една и съща отработена схема. Ръководителят Владислав В., жител на Видин, изпращал към София в определен ден и час микробус, управляван от Борислав С. Шофьорът паркирал пред столичен хипермаркет и влизал в магазина „да пазарува“. Оттам буса поемал Людмил Л., закарвал го до дома на четвъртия участник в групата – полицаят Трифон П., натоварвал го с контрабандни цигари и го връщал на паркинга пред магазина. Там Борислав С. плащал стоката и поемал обратно към Видин.
На 26 ноември групата действала не с обичайния бус, а с пикап с шест тайника. При претърсванията и изземванията след задържането на участниците в пикапа са намерени шест мастербокса с контрабандни цигари. Други 10 мастербокса са открити в дома на Трифон П. В дома на ръководителя на групата във Видин са намерени 138 110 лева, 10 570 евро, 320 щатски долара и 290 турски лири. Други 5000 лв. (вероятно платеното за 6-те мастербокса) са открити у посредника Людмил Л., задържан също край хипермаркета. За парите той обяснил, че ги е намерил на пода в магазина.
По случая са използвани специални разузнавателни средства. Установява се произходът на цигарите.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Преценява се на кои от тях да бъде поискано от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder