Фандъкова: Плащаме само при почистени от снега улици

Фандъкова: Плащаме само при почистени от снега улици

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че за несвършена работа ще има санкции за фирмите, които чистят снега от улиците.

Тя даде извънреден брифинг рано тази сутрин, на който предупреди, че ще бъде платено на снегопочистващите фирми само при реално свършена работа.

„Ако някоя фирма не си свърши работата, тя подлежи на сериозни санкции. Миналата година около 1,5 млн. лева не са платени на фирмите заради подобни санкции“, заяви Фандъкова.

Всички снегопочистващи машини са оборудвани с GPS системи, така че в реално време се вижда движението им, стана ясно още от думите на столичния кмет.

Според Фандъкова всички машини са добре оборудвани и имат съответните соли. Снегорините няма да се прибират и ще бъдат на терен през целия ден.

„Продължава обработката на трасетата на масовия градски транспорт. Към момента транспортът се движи нормално, почистват се спирки и подходи към подлези метростанции“, каза още кметът на София, припомняйки, че собствениците на сгради, магазини и офиси имат ангажимента да почистят сами пред тях.

Йорданка Фандъкова помоли шофьорите и пешеходците да бъдат по-бдителни, защото вече се движат при зимни условия. В райони, в които се налага, ще бъдат почиствани и вътрешноквартални улици.

При необходимост ще се затварят пътища, за да се почистят. Трафикът е натоварен. Затруднено е движението по бул. „Черни връх“ , бул.„България“, „Константин Величков“, бул. Сливница“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder