Доналд Тръмп напуска бизнеса си

Доналд Тръмп напуска бизнеса си

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще свика пресконференция, на която ще обяви намерението си да се оттегли от своя бизнес.

Това се налага, за да се съсредоточи върху управлението на страната. Тръмп съобщи в Туитър, че на 15 декември на пресконференция със своето семейство ще представи плана си за „пълно напускане на бизнеса“.

„На 15 декември ще свикам голяма пресконференция в Ню Йорк заедно с децата си за обсъждане на намерението ми да напусна напълно големия си бизнес с цел да се съсредоточа изцяло върху управлението на страната, за да НАПРАВЯ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА“, пише той.

Тръмп посочва, че по закон не е длъжен да прекъсне връзка със своя бизнес, но смята, че е „очевидно важно като президент по никакъв начин да не влиза в конфликт на интереси“.

„Затова се подготвят правни документи, които изцяло да ме извадят от бизнес дейностите. Президентството е много по-важна задача“, заяви Тръмп.

Доналд Тръмп вече обяви имената на някой бъдещи министри.

Бившият министър на труда Илейн Чао ще стане министър на транспорта в бъдещото правителство на Тръмп.

Стивън Мнучин, банкер от Уолстрийт, бивш директор на инвестиционната банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) обяви, че е номиниран за министър на финансите.

Потвърдено е и номинирането на Уилбър Рос начело на министерството на търговията.

Досега нито Мнучин, нито Рос са заемали политически длъжности, но те подкрепиха силно Доналд Тръмп по време на предизборната му кампания.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder