Youtube обмисля оттегляне от руския пазар

Youtube обмисля оттегляне от руския пазар

Има вероятност видеоплатформата Youtube да се изтегли от Русия, ако в Държавната дума бъде внесен законопроект за ограничаване на дела на чуждестранните собственици в компании за аудиовизуални услуги с професионално съдържание.

Понятието „организатор на служба за аудиовизуални услуги“ обхваща и Youtube, където потребителите качват и съдържание собствено производство. Ако проектът бъде приет е възможно компанията да напусне Русия.

В Youtubesе хоства професионално и потребителско съдържание, но в момента няма начин да се разграничава едното от другото. Освен това с приемането на закона може да се вдигнат допълнителните разходи за създаване на нова инфраструктура.

Руските мобилни оператори „Вимпелком“ и МТС също са против приемането на закон, ограничаващ дейността на чуждестранни онлайн филмови канали.

От 1 юни 2017 г. чуждестранното участие в руски компании за аудиовизуални услуги може да бъде ограничено до 20%, предвижда законопроектът, лансиран според „Комерсант“ от холдингите „Газпром медиа“ и „СТС медиа“.

Според местни медии проектът е бил написан специално против американската компания за видеоуслуги „Нетфликс“, заявила през януари, че се насочва към руския пазар.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder