Афганистанци готвели атентат заради бунта в Харманли

Афганистанци готвели атентат заради бунта в Харманли

По дипломатически път е получен сигнал за подготвян атентат в България, заяви след пресконференция вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

„Има сигнал за терористичен акт в България. Имаме информация по дипломатическа линия за 3 или 4 лица, които са установени, проверени са им документите и вероятно няма да останат на наша територия. Взети са всички мерки. Засега те не са арестувани“, каза Бъчварова в отговор на въпрос дали има сигнал за терористичен акт.

В събота в социалните мрежи и британските медии излезе информация, че афганистанци, които живеят във Великобритания, подготвят терористичен акт заради събитията отпреди 10 дни в Харманли.

Румяна Бъчварова каза, че нашите служби са получили тази информация по дипломатически път.

Бъчварова даде пресконференция в Харманли и веднага след това заедно с председателя на Държавната агенция по бежанците Петя Първанова се отправи на инспекция към завършената ограда в РПЦ Харманли.

По повод информацията, че афганистанци, които живеят във Великобритания търсят съмишленици чрез социалните мрежи, Бъчварова коментира, че това е средата в момента.
„Това е информационната среда, контактите, които се осъществяват”, добави тя.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder