Борисов спря продажбата на военен имот

Борисов спря продажбата на военен имот

По настояване на министър-председателя Бойко Борисов министърът на отбраната Николай Ненчев ще внесе предложение за решение, с което да бъде отменено съгласието за продажба на имот, предоставен за управление на Министерството на отбраната.

Става въпрос за имот в столицата с отпаднала необходимост за министерството и армията, чиято данъчна оценка надхвърля 500 000 лв. Имотът се намира в ж.к. „Младост 3″ и представлява терен от 11,5 дка, застроен с 5 сгради с обща застроена площ 944 кв. м. Данъчната му оценка е 714 627,50 лв.

По предложение на Борисов имотът би могъл да се предостави в собственост на Столична община за изграждането на парк, когато са преминали всички необходими за подобно решение законови процедури.

В края на ноември депутатът Георги Кадиев подаде сигнал в социалните мрежи, като отбеляза, че търгът, обявен в сайта на военното министерство, е за имот от 11 декара в столичния район „Младост“, а началната му цена е 791 000 лева. Огледът на имота бе насрочен между 21 и 27 декември, а самият търг – на 29 декември. „Това за мен е 100-процентова далавера“, коментира Кадиев. За военния имот началната цена на квадратен метър излиза близо 70 лева или 35 евро. Според брокери квадратен метър земя в тази част на столицата струва поне 10 пъти повече.

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов коментира по повод обявената продажба, че не е първата за министерството на имот в Младост. Запрянов се позова като пример на друга сделка, при която при търга е постигната в пъти по-висока цена от началната.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder