Правителството е обещало да построи още бежански центрове

Правителството е обещало да построи още бежански центрове

Правителството е поело ангажимент да построи три нови бежански центъра от отворен тип. Договорката е част от споразумението с Европейската комисия за отпускането на пари за охрана на южната ни граница и тази по море. Това обяви избраната за вицепрезидент Илияна Йотова.

Тя уточни, че в качеството си на евродепутат е задала въпрос в Европарламента и от отговора става ясно, че страната ни няма да получи исканите от премиера Борисов 160 млн. евро по тази програма.

„Сумата е 101 млн. евро, като има и 10% съфинансиране от страна на България. Освен това ще трябва да изградим три нови бежански центъра от отворен тип. Това най-вероятно ще стане при управлението на следващото правителство“, допълни Йотова.

18.9 млн. евро от договорените пари ще отидат за строежа на лагерите. Все още не е известно къде ще се намират те.

Йотова добави, че БСП със сигурност ще върне мандата за съставяне на кабинет, когато го получи от президента Росен Плевнелиев. Тя заяви, че всеки опит за съставяне на правителство в рамките на този парламент е обречен на агония. Тя отправи критики към президента за бавната му реакция по време на правителствената криза.

„Плевнелиев направи всичко възможно така да разтегли нещата с едни безсмислени консултации, защото не е готов да направи служебен кабинет. От всичко случило се единственото положително е, че се прие бюджетът за следващата година“, добави Йотова.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder