РБ започва консултации за кабинет

РБ започва консултации за кабинет

Реформаторският блок започва консултации с парламентарно представените политически сили с евроатлантическа ориентация и демократически ценности. Това решение взе Изпълнителният съвет на РБ, а в момента лидерите на Реформаторите са на среща с премиера в оставка Бойко Борисов.

С това свое действие реформаторите „полагаме усилия за недопускане на БСП и ДПС отново в управлението на страната“, се казва в решението на съвета на РБ.

Целта на тези консултации е да се разбере дали е възможно в рамките на този парламент да бъде сформирано стабилно мнозинство, което да гарантира продължаване на реформите. Акцент в реформите, които искат да бъдат приети в парламента, са борба с корупцията, съдебна реформа, образование и здравеопазване, отбрана и сигурност, енергетика и икономическа стабилност.

Ако консултациите покажат възможност за мнозинство, Реформаторите ще използват мандата, който се предполага, че президентът Росен Плевнелиев ще им даде и ще участват в парламентарно мнозинство, но няма да излъчват политически лица в евентуалното ново правителство.

Ако дискусиите с останалите партии в парламента не покажат воля за мнозинство и мандатът бъде връчен на РБ, блокът ще го върне незабавно, се казва още в решението на Изпълнителния съвет.

Вероятно следващата седмица третият мандат ще бъде връчен на РБ.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder