Партията на Меркел затяга правилата за имиграцията

Партията на Меркел затяга правилата за имиграцията

Партията на германския канцлер Ангела Меркел ще затегне правилата в областта на имиграцията чрез ограничаване на двойното гражданство и признаването на немския за национален език в конституцията.

Решението на Християндемократичния съюз да въведе в конституцията немския като национален език и да втвърди правилата за двойно гражданство – по-специално за турците, които живеят в страната, са част от новия му по-твърд подход към чужденците в държавата.

Предлага се децата, родени в Германия от родители чужденци, да трябва да си изберат гражданство. Досега те автоматично получаваха двойно гражданство.

Преди това ХДС се беше съгласил да се позволи на децата на имигранти да имат германско заедно с гражданството на родителите си. Тази отстъпка бе част от сделката за съставяне на коалиционно правителство със социалдемократите.

Меркел отправи на партийния конгрес призив за забрана на бурките на обществени места и обеща, че няма да има повторение на миналогодишната бежанска криза.

ХДС планира днес да приеме решение за затягане на законите за предоставяне на убежище с предложение за ускоряване на депортиранията на кандидатите, които са отхвърлени, и за орязване на социалните им помощи.

Вицеканцлерът Зигмар Габриел определи решението на ХДС за отмяна на двойното гражданство на децата на имигрантите като „удар срещу интегрирането им в страната“. Габриел каза, че социалдемократите никога няма да приемат подобно предложение.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder