Йорданка Фандъкова прие оставката на Бояджийска

Йорданка Фандъкова прие оставката на Бояджийска

Йорданка Фандъкова прие оставката на заместника си в сектор екология Мария Бояджийска.

Вчера стана ясно, че Бояджийска е подала молба за освобождаване на длъжност. „За мое голямо съжаление преди два дни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска донесе своята оставка при мен. Опитах се да я убедя (да остане – бел.ред.), но тя има своите лични причини да подаде оставка“, обясни кметът Фандъкова преди заседанието на Столичния общински съвет.

Мария Бояджийска ще бъде заместена от заместник-кметовете Дончо Барбалов и Ралица Стоянова. Тя се оттегля само няколко дни след инцидента в Завода за третиране на отпадъци, при който загина един работник. Директорът на завода Николай Савов подаде оставка. След нелепия инцидент госпожа Фандъкова поиска от Мария Бояджийска доклад за трагедията.

Днес кметът призна заслугите на бившата й вече заместничка, която работи в общината над 10 г., за осъществяването на най-големия проект по ОП „Околна среда“ и преодоляването на кризата с боклука.

„Това е човекът, който беше начело на цялостната промяна в политика на Столичната община по отношение на битовите отпадъци“, каза Йорданка Фандъкова. „Това е човекът, благодарение на който Бойко Борисов като кмет прекрати монопола върху почистването на София. Мария Бояджийска възстанови множество паркове и градини и промени напълно облика на София в положително отношение“, посочи още кметът.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder