Държавата отпуска 10 млн. лв. за Хитрино

Държавата отпуска 10 млн. лв. за Хитрино

Правителството в оставка ще гласува помощ в размер на 10 млн. лв. за Хитрино. 5 млн. лв. ще бъдат преведени по сметката на Хитрино, за да може кметът и Общинският съвет да започнат дейностите по разчистване.

Останалите 5 млн. лв. отиват в Министерство на социалната политика – за лекарства, храна и лечение, тъй като законът не позволява на кмета да прави много от дейностите, които се налагат. Това трябва да стане през министерството.

Бойко Борисов уточни, че паралелно с това са проведени разговори с Европейската космия. „Още днес ще ни дадат възможност по две от програмите – за транспорт и за селските райони да преведем пари за инфраструктурата, да го направим от европейски пари“, обясни той и допълни, че средствата ще бъдат гласувани и ще отидат директно за пострадалите хора и децата, без родители.

Ако продължим с това темпо, се надявам доста по-скоро да приключим с източването на цистерните в Хитрино – коментира ситуацията в селото премиерът.

Министерският съвет започна заседанието си с едноминутно мълчание в памет на жертвите от село Хитрино. Бойко Борисов увери, че е ускорено източването на цистерните – през нощта са източени четири, но в момента има малка авария с една от тях.

По думите му с ускоряването на темпото на източване на цистерните ще започне разчистването на терен и връщането на хората там.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder