ВСС прие оставката на шефа на Софийския районен съд

ВСС прие оставката на шефа на Софийския районен съд

Мнозинството в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие “по спешност“ оставката на шефа на Софийския районен съд Методи Лалов. Решението има отложено действие и ще влезе в сила от 1 февруари, каквото е решението на председателя на институцията. Дотогава той ще работи по преместването на наказателното отделение на съда в преустроената сграда на т.нар. военно НДК.

Мнозинството във ВСС не пропусна да направи поредната демонстрация, че редовите съдиите не могат да диктуват дневния му ред. Оставката на Лалов бе приета само пет дни, след като бе подадена. Не бе изчакана позицията на ресорната Комисия по атестирането и конкурсите, както се процедира в такива случаи.

Съдебният съвет така пренареди точките от дневния си ред, че приемането на оставката на Лалов бе изместено преди дебата върху същинските проблеми на Софийския районен съд.

“Напомня ми за максимата от едни времена, които се надявам, че не се връщат: “Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем“, коментира председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Отделни членове на мнозинството не пропуснаха да сложат етикет на съдийския протест, че е “политически мотивиран“ от бившия правосъден министър Христо Иванов. Най-активен в това отношение бе шефът на Върховния административен съд Георги Колев.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder