Напрежение и засилено полицейско присъствие в Гърмен

Напрежение и засилено полицейско присъствие в Гърмен

В Гърмен има засилено полицейското присъствие, след като представители на партия „ДРОМ“ влязоха в разгорещен спор с местни жители пред общината тази сутрин.

Причината е желанието на партията да влезе на разговор с местната управа за проблема със заразата от хепатит сред местните ромски деца.

След протеста на местните вчера, които заплашиха, че няма да пускат децата си на училище, защото има опасност от епидемия от хепатит, днес ще се проведе организиран контрапротест.

Партия „ДРОМ” и депутатът от ДПС Илия Илиев се появиха в Гърмен, за да декларират, че ромското население не е само и че те стоят зад него. По думите на Илиев те са там, защото са видели, че се насажда омраза и за да се спре напрежението.

Той използва ситуацията, за да повдигне отново и въпроса за незаконните къщи на ромите в квартал „Кремиковци“.

Напрежението се покачи, когато представителите на партията опитаха да стигнат до среща с кмета на Гърмен. Местните им препречиха пътя и не ги пуснаха да минат. Стигна се до размяна на реплики и призиви към полицаите с въпроси кого пазят. И двете страни твърдяха, че искат спазване на закона.

На въпроса как ще коментира искането на главния прокурор за сваляне на депутатския му имунитет за купуване на гласове, Илия Илиев коментира, че това са глупости.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder